2017. május 01.

Kiwanis tréning a Korzóban

A Magyarországi Kiwanis Klubok Szövetsége szervezésében 2017. április 29-én 28 fő részvételével sikeres tréninget tartottak a Kiwanis International szervezet égisze alatt Marcaliban, a Kulturális Korzóban. A rendezvényen részt vett Gerhard Gschwentner, az ausztriai Kiwanis elnöke, a tréninget Ruth Gabler, a Kiwanis International tagságért és programokért felelős európai igazgatója és Josef-Peter Schachermayr, a Kiwanis Európai Szervezetének korábbi titkára tartotta.

A részvevők megismerhették a Nemzetközi Kiwanis szervezet történetét, felépítését, működésének főbb szabályait. Közösen megtervezték a Kiwanis mozgalom magyarországi népszerűsítésének lépéseit. Mindezeket felül nemzetközi mintákon keresztül megvitatták az osztrák partnerklubokkal való együttműködési rendszer kiépítésének lehetőségeit.

Ez az esemény a márciusban aláírt szponzorszerződéssel megerősített együttműködés első közös rendezvénye volt. A résztvevők közül néhányan már tavaly részt vettek Kiwanis tréningen, de nagy örömünkre szolgált, hogy az idén a többség új érdeklődő volt, ráadásul a résztvevők több mint fele a munkánkat folyamatosan támogató fiatalok közül került ki.

Fontos feladatunknak tekintjük az ifjúság mind szélesebb körben történő bevonását a Kiwanis mozgalomban tevékenykedők közé, hogy közös munkánkkal egyre jobbá tehessük a szűkebb és tágabb környezetünkben élő gyermekek életét. További képek!


2017. március 13.

Együttműködési megállapodást írt alá a magyar és az osztrák Kiwanis vezető

Mai napon Marcaliba látogatott Gerhard Gschwentner, az ausztriai Kiwanis elnöke. A látogatás célja az volt, hogy szponzorszerződés aláírásával erősítse meg az együttműködési szándékot az osztrák és a magyar Kiwanis mozgalom között. A szerződés tartalma szerint a Magyarországi Kiwanis Klubok Szövetségének tevékenysége 2000 euró támogatásban részesül. Amennyiben pedig sikerül a Kiwanis mozgalmat népszerűsíteni Magyarországon és új klubot/klubokat alapítani, akkor további 4000 euró támogatást kap az országos szövetség. A szerződést dr. Gergőné Babina Jusztina, a Magyarországi Kiwanis Klubok Szövetségének elnöke írta alá.