2021. december 06.

 

Interaktív gyermekkoncert TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00533

2021. december 03-án a Marcali Kulturális Központ Művelődési Házában rendeztük az interaktív gyermekkoncertet a város óvodásai számára. A Napsugár együttes lebilincselő előadásában a gyerekek hagyományos és modern dalokat hallgatva együtt várták a Mikulást, aki a koncert végén meg is érkezett.

 

A tévé és a számítógép világában ma nagyon sok gyerek „egyedül” van. Fontos, hogy tudjanak együtt játszani, tartalmasan töltsék az időt és játszva tanuljanak. Az interaktív gyermekkoncert ennek egyik legmegfelelőbb eszköze, hiszen a gyerekek közösen táncolva, énekelve, a színpadon szerepelve személyesen részesei lehettek az előadásnak. További képek!


2021. november 28.

 

Non formális tanulási formák vetélkedő TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00533

2021. november 26-án a Civil Szervezetek Házában rendeztük meg a város általános iskolái felső tagozatán és a középiskolákban tanuló gyermekekből álló csapatok részére a vetélkedőt.

 

A diákok Marcali múltjához és jelenéhez köthető ismereteiket egy izgalmas vetélkedő keretében mélyíthették el. Kreativitásukat és tájékozódó képességüket használva adhattak számot tudásukról a város történelmének, műemlékeinek, múltjának és jelenének ismeretéről.

 

A programmal elértük célunk, a gyerekek megértették, hogy a város értékeit megőrizni és tovább vinni az ő felelősségük és feladatuk, hiszen a jövőt ők építik, alakítják. További képek!


2021. november 08.

 

Könnyű zenei koncert fiataloknak, családoknak TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00533

2021. november 06-án a Marcali Városi Kiss László Sportcsarnokban került megrendezésre a”Retro Fesztivál” néven könnyű zenei programunk. A program keretében 5 hazai könnyű zenei együttes lépett fel és szórakoztatta a közönséget hazai slágerekkel. Programunk által elért célunk - a szabadidő minőségi eltöltése a fiatalok és a családok számára, a közösségi kohézió további erősítése – megvalósult

 

 


2017. május 01.

Kiwanis tréning a Korzóban

A Magyarországi Kiwanis Klubok Szövetsége szervezésében 2017. április 29-én 28 fő részvételével sikeres tréninget tartottak a Kiwanis International szervezet égisze alatt Marcaliban, a Kulturális Korzóban. A rendezvényen részt vett Gerhard Gschwentner, az ausztriai Kiwanis elnöke, a tréninget Ruth Gabler, a Kiwanis International tagságért és programokért felelős európai igazgatója és Josef-Peter Schachermayr, a Kiwanis Európai Szervezetének korábbi titkára tartotta.

A részvevők megismerhették a Nemzetközi Kiwanis szervezet történetét, felépítését, működésének főbb szabályait. Közösen megtervezték a Kiwanis mozgalom magyarországi népszerűsítésének lépéseit. Mindezeket felül nemzetközi mintákon keresztül megvitatták az osztrák partnerklubokkal való együttműködési rendszer kiépítésének lehetőségeit.

Ez az esemény a márciusban aláírt szponzorszerződéssel megerősített együttműködés első közös rendezvénye volt. A résztvevők közül néhányan már tavaly részt vettek Kiwanis tréningen, de nagy örömünkre szolgált, hogy az idén a többség új érdeklődő volt, ráadásul a résztvevők több mint fele a munkánkat folyamatosan támogató fiatalok közül került ki.

Fontos feladatunknak tekintjük az ifjúság mind szélesebb körben történő bevonását a Kiwanis mozgalomban tevékenykedők közé, hogy közös munkánkkal egyre jobbá tehessük a szűkebb és tágabb környezetünkben élő gyermekek életét. További képek!


2017. március 13.

Együttműködési megállapodást írt alá a magyar és az osztrák Kiwanis vezető

Mai napon Marcaliba látogatott Gerhard Gschwentner, az ausztriai Kiwanis elnöke. A látogatás célja az volt, hogy szponzorszerződés aláírásával erősítse meg az együttműködési szándékot az osztrák és a magyar Kiwanis mozgalom között. A szerződés tartalma szerint a Magyarországi Kiwanis Klubok Szövetségének tevékenysége 2000 euró támogatásban részesül. Amennyiben pedig sikerül a Kiwanis mozgalmat népszerűsíteni Magyarországon és új klubot/klubokat alapítani, akkor további 4000 euró támogatást kap az országos szövetség. A szerződést dr. Gergőné Babina Jusztina, a Magyarországi Kiwanis Klubok Szövetségének elnöke írta alá.